Onze Kernwaarden

Voor U
en ons

STABILIS staat voor volgende kernwaarden:

Stabilis ingenieursbureau
zorgt voor uw stabiliteit

STABILITEIT

Stabiliteit van gebouwen is onze hoofd activiteit. Wij staan onze bouwpartners bij met raad en daad bij de realisatie van hun projecten. Hiervoor berekenen wij gebouwen in hout, staal of beton, bespreken wij de bekistingsplannen met de architect en bouwheer. Indien nodig passen wij onze plannen aan n als dat niet kan, zullen we gefundeerd uitleggen waarom bepaalde zaken niet kunnen.

Technisch Onderlegd

Het team bestaat uit ingenieurs (Master in de ingenieurswetenschappen) voor de berekeningen en de tekeningen worden gemaakt door medewerkers met minimaal een opleiding bachelor bouw. Elk project wordt geanalyseerd en gedetailleerd uitgewerkt.

Algemene studies

Buiten specifiek stabiliteits-technische projecten, verzorgen wij ook algemene studies die bouw gerelateerd zijn. Hiervoor kunnen wij beroep doen op externe medewerkers die gespecialiseerd zijn in hun niche of domein. Wij coördineren dan het geheel.

Berekeningen

Elk project wordt doorgerekend. Voor de berekeningen gebruiken wij hoofdzakelijk rekensoftware van Buildsoft. Deze software wordt regelmatig geüpdatet, zodanig dat wij steeds met de meest recente versies werken.

Innovatie

Wij staan open voor innovatieve bouwtechnieken en/of oplossingen en voorstellen van de aannemer of architect. Nieuwe oplossingen zullen we bestuderen en toepassen indien ze goed bevonden worden, maar ook motiveren indien de voorstellen, volgens ons, niet voldoen.

Lasten

Al de lasten worden in rekening gebracht. Niet meer, niet minder.

Ingenieurs

De berekeningen worden door burgerlijk ingenieurs uitgevoerd.

Sterkte - Stijfheid

Sterkte & Stijfheid zijn essentiële onderdelen van de stabiliteitsstudies. Sterkte is essentieel om overduidelijke reden. Ook stijfheid is essentieel. Stijfheid behelst onder andere de doorbuiging van de elementen. Als balken of platen te fel doorbuigen zullen deuren knellen, muren scheuren, ramen breken, … . Daarom is het belangrijk de vervormingen te controleren. Vervorming is trouwens vaak maatgevender als sterkte.